Σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε μια 20χρονη στη Μεγάλη Βρετανία, επειδή ντυνόταν σαν αγόρι και εξαπατούσε νεαρές μαθήτριες για να βγαίνει ραντεβού μαζί τους.

Μια 15χρονη και μία 16χρονη δήλωσαν στο δικαστήριο σήμερα ότι πίστευαν πως είχαν βρει τον «τέλειο σύντροφο» και όταν αντιλήφθηκαν ότι ο «Κόνορ» και ο «Άαρον» (ονόματα με τα οποία τους είχε συστηθεί η 20χρονη) ήταν η ίδια η φίλη τους Gemma Barker κατέρρευσαν ψυχολογικά.

«Κανείς δε μπορεί να καταλάβει πώς νιώθεις όταν ανακαλύπτεις ότι ο άνθρωπος που αγαπάς και θες να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί του δεν είναι αληθινός» είπε ένα από τα θύματα της 20χρονης στο δικαστήριο Guildford Crown Court προτού αναγνωστεί η ποινή που της επιβλήθηκε.

«Απλά θέλω να σταματήσω να πονάω. Τι σου έκανα και μου συμπεριφέρθηκες έτσι; Ένιωσα “βρώμικη”. Θύμωσα πολύ και ήθελα να αυτοκτονήσω επειδή δεν μπορούσα να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση» πρόσθεσε η νεαρή μαθήτρια.

Η Barker ζούσε μια «τριπλή» ζωή ως Gemma και ως Aaron και Connor. Οι δύο αρσενικοί alter egos της «γεννήθηκαν» το 2009 όταν η νεαρή κοπέλα δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook, προκειμένου να «παγιδεύσει» τα θύματά της και να κανονίσει να βγει ραντεβού μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η δικηγόρος της υποστήριξε ότι η Barker πάσχει από διαταραχές στο αυτιστικό φάσμα και από ελλειμματική προσοχή/υπερκινητικότητα, διαταραχή γνωστή ως Attention-Deficit Hyperactivity Disorder – ADHD.