Αυτό είναι το αεροσκάφος που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των θεατών και των αθλητών από ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Λονδίνο το καλοκαίρι.

Το Boeing E-3 Sentry βοήθησε το στρατό να εκτελέσει χιλιάδες αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες σε ολόκληρο τον πλανήτη- μεταξύ άλλων Βοσνία, Αφγανιστάν και Ιράκ.

Αλλά σήμερα το αεροσκάφος αυτό αναλαμβάνει κρίσιμο ρόλο ως «ασπίδα» κατά πιθανών απειλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι.

Το αεροπλάνο αξίας 179 εκατομμυρίων λιρών φέρει ραντάρ και μπορεί να εντοπίσει, να στοχεύσει και να εξουδετερώσει απειλές από ξηράς, θαλάσσης και αέρος σε απόσταση μιλίων.

Τη βάση όπου σταθμεύει το αεροσκάφος επισκέφθηκε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας για να παρακολουθήσει άσκηση και να συναντηθεί με τα κλιμάκια που θα παρέχουν προστασία κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τόνισε πως τα σχέδια για την ασφάλεια την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων έγιναν για να διασφαλίσουν πως η Βρετανία θα είναι προετοιμασμένη από κάθε πλευρά για να διαχειριστεί οποιαδήποτε απειλή.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο