Την άφησαν να πεθάνει από αφυδάτωση μέσα στο νοσοκομείο!

Δικαίωση έξι χρόνια μετά για την οικογένειά της


ΚΟΣΜΟΣ
8:52
01/03/2012
Την άφησαν να πεθάνει από αφυδάτωση μέσα στο νοσοκομείο!
1
loading

Μία γυναίκα 75 ετών αφέθηκε να πεθάνει από τη δίψα μέσα στο νοσοκομείο καθώς οι νοσοκόμες δεν της έδωσαν αρκετά υγρά με αποτέλεσμα να πάθει αφυδάτωση.

Η Αϊρίν Σέντον έπαθε νεφρική ανεπάρκεια λόγω ανεπαρκούς χορήγησης υγρών για περισσότερο από μία εβδομάδα, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε σε νοσοκομείο του Μέρσισαϊντ όπου τελικά έπαθε πνευμονία και πέθανε, πέντε εβδομάδες αργότερα, το Φεβρουάριο του 2006.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναγνώρισε πως η φροντίδα που επεφύλαξαν στην άτυχη γυναίκα ήταν πολύ υποδεέστερη αυτής που έπρεπε και αποζημίωσαν την οικογένειά της με ένα… πενταψήφιο ποσό.  «Ο τρόπος με τον οποίο τη φρόντισαν ήταν απαράδεκτος», λέει η 51χρονη κόρη της Πάμελα Μούρστ. «Ήταν Χριστούγεννα και υπήρχε πολύ λίγο προσωπικό. Τους λέγαμε όλη τη ώρα πως δεν μπορούσε να καταπιεί και πως ήταν αφυδατωμένη- αλλά κανείς δεν έδειχνε να ασχολείται».

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου αναγνώρισε πως πράγματι η 75χρονη δεν είχε επαρκή υδάτωση μεταξύ της 21ης και της 29ης Δεκεμβρίου 2005 αλλά στη συνέχεια η φροντίδα της ήταν «καλή». Πρόσθεσε πως όταν η Σέντον έπαθε πνευμονία, η λειτουργία των νεφρών της είχε βελτιωθεί και πως, βάσει πιθανοτήτων, η αφυδάτωσή της δεν έπαιξε ρόλο στο θάνατό της. Αλλά η θεωρία του απορρίφθηκε στο δικαστήριο.

Στην ακροαματική διαδικασία ειπώθηκε πως η νεφρική ανεπάρκεια αποδυνάμωσε τον οργανισμό της 75χρονης γυναίκας σε βαθμό που δεν μπορούσε πια να αντιμετωπίσει τη μόλυνση όταν συνέβη. Ο θάνατος της Σέντον αποδόθηκε πρωτίστως στην πνευμονία και δευτερευόντως στη νεφρική ανεπάρκεια αλλά η κόρη της ήταν αποφασισμένη να διερευνηθεί περαιτέρω το πώς και το γιατί έχασε τη μητέρα της...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar metaggisis

    είμαι νοσηλεύτρια δεν μπορω να το πιστεψω δεν μπορουσαν αυτό δεν της έβαζαν ένα ορό της γυναίκας τι να πω μησου τύχει απίστευτο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει