Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο από κάμερα που φορούσε πάνω στη στολή του αστυνομικός και δείχνει ένα κοριτσάκι 11 ετών να του περνούν χειροπέδες την ώρα που εκείνο ουρλιάζει, φωνάζοντας τη μαμά του για βοήθεια.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα στο Μίσιγκαν ξεκίνησε εσωτερική έρευνα μετά το πρόσφατο αυτό περιστατικό που οι αστυνομικοί πέρασαν τις χειροπέδες στο κορίτσι, ενώ ταυτόχρονα είχαν στραμμένα τα όπλα τους προς το μέρος του.

Οι εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ίδιο το αστυνομικό τμήμα, όπως τραβήχτηκαν από την κάμερα που φορούσε αστυνομικός την ώρα εκείνη. Οι αστυνομικοί ερευνούσαν μια υπόθεση επίθεσης με μαχαίρι στις 6 Δεκεμβρίου. Κάποια στιγμή, στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί με τα όπλα τους στραμμένα προς την 11χρονη πριν της περάσουν χειροπέδες. Την ίδια ώρα εκείνη ουρλιάζει «όχι, σας παρακαλώ», ενώ ένας αστυνομικός ακούγεται να της λέει: «Είσαι εντάξει. Δεν θα πας φυλακή».

girl

Την ίδια ώρα η μητέρα του κοριτσιού φωνάζει από πίσω: «Αυτό είναι το παιδί μου!».

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Ντέιβιντ Ραχίνσκι χαρακτήρισε το βίντεο «ενοχλητικό». «Ακούγοντας την αντίδραση της 11χρονης μου ανακατεύεται το στομάχι μου», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου δόθηκε στη δημοσιότητα και το βίντεο. Σύμφωνα με τον ίδιο, κακώς οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν το παιδί ως ενήλικα.

Τελικά αποδείχθηκε ότι κανένας από το συγκεκριμένα σπίτι δεν σχετίζεται με την υπόθεση που ερευνούσε η αστυνομία. Εκ μέρους της 11χρονης έγινε καταγγελία και το αστυνομικό τμήμα διέταξε την έναρξη εσωτερικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.