Τουλάχιστον 53 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Συρίας, όπου πραγματοποιήθηκαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, σύμφωνα με τις συριακές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στην επαρχία Χάμα, συχνό στόχο των δυνάμεων ασφαλείας, «18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και επτά μέλη μίας οικογένειας, σκοτώθηκαν στη Χελφάγια», όπως δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του συριακού Πρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σκοτώθηκαν από τα πυρά βαρέων όπλων, ανάμεσά τους είναι και τρία παιδιά», πρόσθεσε.

Στη Χομς, πόλη που βομβαρδίζεται για 21η ημέρα από τις κυβερνητικές δυνάμεις, 22 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, τέσσερις από τους οποίους στη συνοικία Μπάμπα Αμρ και τέσεερις ακόμη στην Χαλντίγε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην επαρχία Χομς ένας άμαχος σκοτώθηκε και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν στο Κουσέιρ από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Στην περιοχή Ραστάν επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση από λιποτάκτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στη Ντέιρ Εζόρ ένας άμαχος σκοτώθηκε από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και στο Ίνκελ της επαρχίας Ντεράα ένας ακόμη άνθρωπος έπεσε νεκρός από ελεύθερο σκοπευτή.