Ελεύθερους άφησαν οι συριακές αρχές επτά ακτιβιστές που είχαν συλληφθεί στις 16 Φεβρουαρίου, ανάμεσά τους και την μπλόγκερ Ράζαν Γαζάουι, ανέφερε ένας δικηγόρος που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οι αρχές άφησαν ελεύθερους το Σάββατο τους ακτιβιστές που κρατούνταν» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Άνουαρ αλ Μπούνι διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ζήτησαν από τους επτά ακτιβιστές να παρουσιάζονται καθημερινά στις αρχές για όσο διαρκεί μία έρευνα.

Σύμφωνα με τον Μπούνι οι συριακές αρχές ερευνούν τις πηγές από τις οποίες λαμβάνει την πληροφόρησή του, αλλά και χρηματοδότηση, το Συριακό Κέντρο για τα Μέσα και την Ελευθερία της Έκφρασης στη Δαμασκό, όπου συνελήφθη την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου η Ράζαν Γαζάουι, μία Συροαμερικανίδα 31 ετών, μαζί με 13 ακόμη ανθρώπους. Ο πρόεδρος του κέντρου Μάζεν Νταρουίς ήταν επίσης ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Η Γαζάουι και ο Νταρουίς έχουν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν από τις συριακές αρχές.

Το Συριακό Κέντρο για τα Μέσα και την Ελευθερία της Έκφρασης είναι ο μοναδικός οργανισμός στη Συρία που ειδικεύεται σε θέματα των μέσων ενημέρωσης και πρόσβασης στο διαδίκτυο. Επισήμως έχει κλείσει εδώ και τέσσερα χρόνια, όμως εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς άδεια.