Ύστερα από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση του Καναδά έδωσε τελικά την έγκριση στον Nik Wallenda να διασχίσει ένα τεντωμένο σχοινί πάνω από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα.

Ο 33χρονος κασκαντέρ, εάν καταφέρει να διασχίσει με επιτυχία την απόσταση των 548 μέτρων πάνω στο σχοινί διαμέτρου 5 εκατοστών, θα σπάσει νέο ρεκόρ.

Ο Wallenda, ο οποίος έχει διατελέσει και ακροβάτης σε τσίρκο, θα περπατήσει κατά μήκος του πιο ισχυρού καταρράκτη στο κόσμο και χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

Το ριψοκίνδυνο αυτό εγχείρημα θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά, και ο 33χρονος θα αντιμετωπίσει τόσο την ομίχλη όσο και το ψεκαζόμενο νερό από τους καταρράκτες, 67 μέτρα πάνω από τον πυθμένα του φαραγγιού.

Οι ακροβατικές επιδείξεις στο φυσικό αυτό αξιοθέατο, που αποτελεί τα διεθνή σύνορα μεταξύ της καναδικής επαρχίας του Οντάριο και της αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης, έχουν απαγορευθεί για περισσότερα από 100 χρόνια.

Ο Wallenda κατάφερε τελικά να πάρει την άδεια από την Επιτροπή των Πάρκων Νιαγάρα, η οποία διευκρινίζει ότι τέτοιου είδους ακροβατικά θα επιτρέπονται μια φορά κάθε είκοσι χρόνια.

«Αυτή τη στιγμή, την ονειρευόμουν από ηλικία έξι χρονών. Έγινε πραγματικότητα και είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος», διευκρινίζει ο ίδιος.

Ο Wallenda άρχισε τα ακροβατικά σε ηλικία δύο ετών και το 2008 διέσχισε ένα καλώδιο υψηλής τάσης με ποδήλατο, ενωμένο μεταξύ δύο ουρανοξυστών στο Νιου Τζέρσεϊ. Αυτό το εγχείρημα του εξασφάλισε μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

Αυτή τη στιγμή κατέχει έξι Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Ο προπάππους του, Καρλ, είχε ιδρύσει τους «Ιπτάμενους Wallendas», μια οικογενειακή παράσταση στο τσίρκο. Ωστόσο, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όταν έπεσε από ένα τεντωμένο σχοινί λόγω των ισχυρών ανέμων, στο Πουέρτο Ρίκο, το 1978.

«Η οικογένεια μου, μου έχει μάθει να μην τα εγκαταλείπω ποτέ. Έχουμε ζήσει τα πάντα, και θριάμβους και τραγωδίες», τονίζει ο δισέγγονός του.

Το περασμένο Σεπτέμβριο, ο διοικητής της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, έδωσε την άδεια και προθεσμία ενός έτους στον Wallenda για να εκτελέσει τον άθλο.