Μια μητέρα, που αναζητούσε κατάλυμα για τα έξι παιδιά της, αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο δημαρχείο του Σεν Ντενί, στα βόρεια του Παρισιού, και υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η 38χρονη γυναίκα μπήκε στο δημαρχείο και μετά από έντονη λογομαχία με τον υπάλληλο στην υποδοχή, περιλούστηκε με βενζίνη και άναψε έναν αναπτήρα.

Παρά την επέμβαση των ανδρών της υπηρεσίας ασφαλείας καθώς και ενός κατοίκου της περιοχής, η γυναίκα υπέστη πολύ σοβαρά εγκαύματα. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε ένα ειδικό κέντρο εγκαυμάτων στη Λιλ, όπου σήμερα το μεσημέρι υπέκυψε.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, φέτος το χειμώνα η γυναίκα είχε βρει κατάλυμα σε ένα ξενοδοχείο στα νότια προάστια του Παρισιού και κατόπιν σε άλλο κτίριο στα βόρεια, με τη βοήθεια της υπηρεσίας 115 που φροντίζει για τις επείγουσες κοινωνικές καταστάσεις. Από το 2009 είχε ζητήσει από το δήμο του Σεν Ντενί να της βρει στέγη.

Λόγω της οικονομικής κρίσης που μείωσε τα έσοδα εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά και εξαιτίας της ιλιγγιώδους αύξησης του κόστους στέγασης, η εύρεση στέγης στη Γαλλία έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα για τους φτωχότερους, σύμφωνα με την έκθεση του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Αββάς Πιερ που δόθηκε στη δημοσιότητα την 1η Φεβρουαρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.