Για αιματοχυσία και αστάθεια στη Μέση Ανατολή σε περίπτωση ανάμειξης ξένων δυνάμεων στη Συρία, κάνει λόγο σήμερα η κινεζική εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία», με πιθανό αντίκτυπο το σοκ των αγορών και παρεκτροπή της παγκόσμιας οικονομίας.

Το άρθρο της εφημερίδας, που είναι φερέφωνο του Κομμουνιστικού Κόμματος, δημοσιεύεται μετά τις επικρίσεις της Δύσης για το βέτο της Κίνας και της Ρωσίας στο καταδικαστικό για τη Συρία σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Κίνα υποστήριξε ότι προσπάθησε απλώς να αποτρέψει μια κλιμάκωση της βίας στη Συρία και τόνισε ότι έστειλε απεσταλμένους στην περιοχή για να εξηγήσουν τη στάση της αυτή.

«Η πολιτική οικολογία στη Μέση Ανατολή είναι άκρως εύθραυστη ύστερα από χιλιάδες χρόνια εθνικών και θρησκευτικών συγκρούσεων», τονίζει η εφημερίδα. Οι διεθνείς δυνάμεις πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτό και να αντιμετωπίσουν την αιματοχυσία στη Συρία και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή με μια αίσθηση ρεαλισμού, αναφέρεται στο άρθρο, τονίζοντας ότι τυχόν επέκταση της σύγκρουσης θα ήταν καταστροφική σε μια κρίσιμη φάση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

«Η Μέση Ανατολή είναι η μεγαλύτερη πυριτιδαποθήκη του κόσμου. Εάν βυθιστεί στο χάος, οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν κατακόρυφα, προκαλώντας σοκ στις χρηματαγορές, τα νομισματικά συστήματα και τις οικονομίες», γράφει η εφημερίδα.