«Στην Κύπρο υπάρχουν πολλές ελπίδες για ανάκαμψη της οικονομίας μετά την ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου», δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης προς τιμήν του, στο γραφείο του προέδρου της κυπριακής Βουλής, ο κ. Πισσαρίδης σημείωσε ότι ο κόσμος περνά πολύ δύσκολες μέρες και ότι για να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία, θα πρέπει πρώτα να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία.

«Δυστυχώς», είπε, «η οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει τα χειρότερα προβλήματα, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξευρεθεί μια εφικτή λύση για αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων».

Για το θέμα του φυσικού αερίου, ο Κύπριος νομπελίστας παρατήρησε ότι πολλές άλλες χώρες έχουν ανακαλύψει αντίστοιχα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, ωστόσο δεν τα χρησιμοποίησαν με τρόπο που να ωφελήσει την οικονομία τους με αποτέλεσμα, όπως είπε, «να πάνε προς τα πίσω».

«Δεν λέω ότι και εμείς θα φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο», ανέφερε και υπέδειξε ότι αν αξιοποιηθεί σωστά το φυσικό αέριο η Κύπρος θα προχωρήσει πολύ μπροστά.