Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι εξέφρασε την υποστήριξή του στο κίνημα αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ!

Σε βίντεο με τίτλο «Εμπρός, λιοντάρια της Συρίας», το οποίο αναρτήθηκε σε φόρουμ τζιχαντιστών, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κατηγορεί το συριακό καθεστώς ότι διαπράττει εγκλήματα εναντίον των πολιτών του και εκφράζει την υποστήριξή του σε όσους μάχονται εναντίον της κυβέρνησης.

Το βίντεο, διαρκεί λίγο περισσότερο από οκτώ λεπτά και δείχνει τον Ζαουάχρι μπροστά από ένα πράσινο παραπέτασμα να καλεί τους Σύρους να μην έχουν εμπιστοσύνη στις αραβικές ή τις δυτικές κυβερνήσεις.

«Λαέ μας στη Συρία μην βασίζεστε στη Δύση, τις ΗΠΑ, τις αραβικές κυβερνήσεις ή την Τουρκία, που είχαν συμβόλαια και συμφωνίες με αυτό το καθεστώς για δεκαετίες και οι οποίοι άρχισαν να τα εγκαταλείπουν μόλις το είδαν να κλονίζεται», δήλωσε ο Ζαουάχρι. «Ξέρετε πολύ καλά τι σχεδιάζουν για εσάς. Λαέ μας στη Συρία μην βασίζεστε στον Αραβικό Σύνδεσμο και στις διεφθαρμένες κυβερνήσεις που τον υποστηρίζουν», συνέχισε. «Να βασίζεστε μόνο στον Αλλάχ και στις θυσίες σας, την αντίσταση και την αποφασιστικότητά σας», πρόσθεσε.