Στη Βηρυτό επέστρεψε ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σαάντ Χαρίρι, για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του ενώ βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία, πριν από δύο εβδομάδες.

Κατά την αποβίβασή του από το αεροπλάνο, τον περίμεναν στο αεροδρόμιο μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η παραίτησή του, ενώ βρισκόταν στο Ριάντ, προκάλεσε πολιτική κρίση στον Λίβανο. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι δέχθηκε πιέσεις από τη Σαουδική Αραβία για να παραιτηθεί, κίνηση που αποδίδεται στο Ριάντ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού του με το Ιράν για την κυριαρχία στην περιοχή.

Ο Λιβανέζος πρόεδρος αρνήθηκε να αποδεχθεί την παραίτηση Χαρίρι μέχρι να επιστρέψει ο ίδιος και να την υποβάλει αυτοπροσώπως.

Το Σάββατο, ο Σαάντ Χαρίρι μετέβη στο Παρίσι όπου είχε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, ο οποίος επιχείρησε να διαμεσολαβήσει για να επιλυθεί το αδιέξοδο.

Ενώ βρισκόταν στη Γαλλία, ο Χαρίρι δεσμεύτηκε να επιστρέψει στον Λίβανο για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία, που διοργανώνονται σήμερα, λέγοντας: «Εκεί θα γνωστοποιήσω τις θέσεις μου, μετά τη συνάντησή μου με τον πρόεδρο».

Λίγο μετά την άφιξή του στη Βηρυτό ρωτήθηκε εάν είχε κάποιο μήνυμα προς τον λαό του Λιβάνου κι εκείνος είπε: «Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια διάβασε μία προσευχή στον τάφο του πατέρα του Ραφίκ Χαρίρι, που δολοφονήθηκε το 2005.