Την έγκριση του χρηματιστηρίου του Καναδά αναμένει η εταιρεία Northern Lion Gold Corp., για να προχωρήσει σε συμφωνία με έξι γυναίκες από το χωριό Αρμίνου, στην Πάφο, ώστε να αποκτήσει δικαιώματα έρευνας για έξι μήνες σε αγροτεμάχιο, στο οποίο τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνονται ελπιδοφόρα για εμπορική εκμετάλλευση φλέβας χρυσού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», προηγήθηκαν, με άδεια από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκαταρκτικές εναέριες ηλεκτρομαγνητικές και αερομαγνητικές γεωλογικές έρευνες, με ειδική πρωτοποριακή τεχνολογία και με χρήση ελικοπτέρου.

Η Νοrthern Lion, με ανακοίνωσή της στα χρηματιστήρια του Βανκούβερ και της Φρανκφούρτης, ενημερώνει ότι με την υπογραφή των συμβολαίων, κάθε μία από τις έξι συνιδιοκτήτριες του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου θα αποκτήσει 2.500 μετοχές της εταιρείας που θα συσταθεί.

Αν η συμφωνία επεκταθεί χρονικά, ο αριθμός των μετοχών που θα περιέλθουν στην κυριότητα των έξι γυναικών θα αυξηθεί σε 3.334.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και τα ονόματα των έξι συνιδιοκτητριών του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου. Πρόκειται για τις Αθηνά Χριστοδούλου, Αντωνίτσα Κυπριανού, Ευθυμία Παπαδοπούλου, Ζωούλα Παπαδοπούλου, Σουζάνα Παπαδοπούλου και Ελένη Παπαδοπούλου.