Τέσσερα από τα θύματα της καταστροφικής πλημμύρας στο χωριό Μπίσερ στη Βουλγαρία κηδεύονται σήμερα. Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν έσπασε το φράγμα της τεχνητής λίμνης Ιβάνοβο και ορμητικά νερά κατέκλυσαν τους δρόμους του.

Τα έξοδα της κηδείας των Ιβάνκα Καραμφίλοβα, Γκεόργκι Σιράκοφ, Χρίστο Χρίστοφ και Ανγκέλ Στογιάνοφ ανέλαβε η περιφερειακή διοίκηση του Χάσκοβο.

Ένα ανδρόγυνο εξακολουθεί να αγνοείται, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν από τη Δευτέρα τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό τους. Γείτονες των αγνοούμενων δήλωσαν πως την τελευταία φορά που τούς άκουσαν εκλιπαρούσαν για βοήθεια.

Πολλοί από τους κατοίκους του Μπίσερ, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ζουν προσωρινά σε τροχόσπιτα. Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ, ο οποίος παραμένει στην πλημμυρισμένη περιοχή, δήλωσε πως δόθηκε η δυνατότητα στους κατοίκους να μείνουν σε άλλα καταλύματα εκτός χωριού, αλλά αυτοί προτίμησαν τη λύση του τροχόσπιτου.

«Θα έχουμε καλά αποτελέσματα στην ανοικοδόμηση του χωριού μέσα στους επόμενους μήνες. Τα μέτρα αυτά είναι έκτακτα και προσωρινά» διευκρίνισε ο Τσβετάνοφ.

Ως πρώτο μέτρο βοήθειας προς τους πλημμυροπαθεί η βουλγαρική κυβέρνηση παρείχε το ποσό των 325 λέβα σε κάθε νοικοκυριό. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές θα δαπανηθούν κατά προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο.