Σάλο έχει προκαλέσει στο Λος Άντζελες η σύλληψη δύο δασκάλων του ίδιου σχολείου για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών ενώ όλο το προσωπικό του σχολείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Ο επιθεωρητής του σχολείου ανακοίνωσε την απόφαση αυτή γνωστοποιώντας στους γονείς των μαθητών πως θα αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν τις τάξεις, στις οποίες θα παρασχεθεί και ψυχολογική υποστήριξη.

Ο ένας καθηγητής του σχολείου Miramonte κατηγορήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για ασέλγεια σε βάρος 23 παιδιών, ενώ την Παρασκευή συνελήφθη ο δεύτερος ως ύποπτος για παρενόχληση δύο κοριτσιών μέσα στην τάξη του.

Ο Μπεντ, ο πρώτος συλληφθείς, εργαζόταν στο σχολείο για 32 χρόνια και σύμφωνα με τις κατηγορίες κακοποιούσε παιδιά από έξι έως δέκα ετών από το 2005 έως το 2010. Σύμφωνα με τις κατηγορίες παρενοχλούσε τα παιδιά και τα εξανάγκαζε σε στοματικό έρωτα.

Ο δεύτερος δάσκαλος δίδασκε στο Miramonte σε ολόκληρη την καριέρα του. \

Δεκάδες γονείς συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το σχολείο διαμαρτυρόμενοι για τις αποκαλύψεις που αφορούν το σχολείο των παιδιών τους και ζητώντας την προστασία