Τη βία στην πόλη Χομς στη Συρία, όπου περισσότεροι από 200 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταδίκασε ο αρχηγός της βρετανικής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ, κατηγορώντας τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ για «κυνισμό χωρίς οίκτο».

«Είμαι τρομοκρατημένος από τις πληροφορίες σχετικά με την επίθεση στη Χομς κατά τη διάρκεια της νύχτας της 3ης Φεβρουαρίου, που προκάλεσαν 200 νεκρούς», αναφέρει ο υπουργός σε ανακοίνωση του.

«Καταδικάζω απερίφραστα τη χρήση αρμάτων μάχης, όλμων, και πυροβολικού σε περιοχές που κατοικούνται από αμάχους», τονίζει.

Από τη Μαδρίτη η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι η καταστολή του συριακού καθεστώτος κατά της εξέγερσης έχει φτάσει σε «αφόρητα επίπεδα».

«Η Ισπανία καταδικάζει έντονα την επίθεση που άρχισε χθες από τον συριακό στρατό εναντίον της πόλης Χομς, στην οποία μπορεί να υπάρξουν και περισσότεροι από 300 νεκροί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισπανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Μαδρίτη επιθυμεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση απόφαση για τη Συρία, καταλήγει το ΥΠΕΞ.