Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου πολιόρκησαν για δεύτερη μέρα διαδηλωτές στο κέντρο του Καΐρου, για να εκφράσουν την οργή τους κατά της στρατιωτικής εξουσίας, η οποία έχει γίνει στόχος της λαϊκής οργής μετά τον θάνατο 74 ανθρώπων κατά τις συγκρούσεις στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Κάιρο αφού τραυματίστηκε από μία σφαίρα ενώ δύο ακόμη έχασαν τη ζωή τους στο Σουέζ, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά για να διαλύσει το πλήθος, το οποίο προσπαθούσε να εισβάλει σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές από τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών.

Στη διάρκεια της νύχτας χιλιάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών στο Κάιρο και οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα, όμως το πλήθος ανασυντασσόταν συνεχώς.

Μέχρι το πρωί οι διαδηλωτές είχαν καταφέρει να παραμερίσουν ένα οδόφραγμα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία και έτσι να βρεθούν πιο κοντά στο υπουργείο.

Παράλληλα εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Ταχρίρ, που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο, για την προσευχή της Παρασκευής κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του στρατιωτικού καθεστώτος.

Εκατοντάδες άνθρωποι που βγαίνουν από τα τζαμιά όλου του Καΐρου κατευθύνονται προς το κοινοβούλιο.

«Θα μείνουμε μέχρι να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας. Είδατε τι συνέβη στο Πορτ Σάιντ;» δήλωσε ο Άμπου Χανάφι, ένας διαδηλωτής που έφτασε μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών χθες το απόγευμα και παραμένει εκεί.

Οργανώσεις της νεολαίας καλούν σήμερα σε διαδηλώσεις και έχουν ονομάσει τη σημερινή ημέρα «Παρασκευή της οργής».

Στο μεταξύ περίπου 1.482 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν αργά χθες το βράδυ και συνεχίστηκαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, πολλοί από τους οποίους υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες προστάτευαν το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

«Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον των επαναστατικών δυνάμεων δεν θα σταματήσουν την επανάσταση, ούτε θα τρομάξουν τους επαναστάτες» έγραφε ένα φυλλάδιο που έφτιαξαν οι Ultra, ένθερμοι οπαδοί αιγυπτιακών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Στο Σουέζ συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα τα ξημερώματα μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. «Λάβαμε τις σορούς δύο διαδηλωτών που δέχθηκαν πυροβολισμούς από πραγματικά πυρά» δήλωσε ένας γιατρός.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες «οι διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλουν στο αστυνομικό τμήμα του Σουέζ και η αστυνομία τώρα χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά».