Ανώτατοι στρατιωτικοί υπόλογοι για τα επεισόδια στην Αίγυπτο

«Θα μπορούσαν να αποτραπούν» υποστηρίζει ειδικός στη συμπεριφορά οπαδών


ΚΟΣΜΟΣ
5:57
03/02/2012
Ανώτατοι στρατιωτικοί υπόλογοι για τα επεισόδια στην Αίγυπτο
loading

Οι θανατηφόρες ταραχές στο τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ θα μπορούσαν να αποτραπούν από την αιγυπτιακή αστυνομία, αν όμως είχε λάβει τις σχετικές εντολές, επισήμανε σήμερα ο Γκίντερ Πιλζ, γερμανός ειδικός της συμπεριφοράς των οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Συγχρόνως τόνισε ότι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων άφησε η κατάσταση να λάβει αυτήν τη δραματική τροπή, με περισσότερους από 70 νεκρούς, με σκοπό να μπορέσει, σε ένα δεύτερο χρόνο, να εκφοβίζει την αντιπολίτευση.

«Πολλά υποδηλώνουν ότι η στρατιωτική δικτατορία ήθελε να εκφοβίσει την αντιπολίτευση και να την κάνει να σιγήσει» επισήμανε ο Πιλζ, που επί χρόνια έχει μελετήσει (στο Ινστιτούτο Αθλητικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου), πώς οι χούλιγκαν συμπεριφέρονται στους αγωνιστικούς χώρους και πέριξ αυτών.

«Οξύνονται, τεχνηέντως, οι χρόνιες αντιπαλότητες μεταξύ των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων, γίνεται μια (πολιτική) εκμετάλλευση του ποδοσφαίρου».

«Έχω πληροφορίες» σημείωσε ο Πιλζ, «ότι περίπου 3.000 αστυνομικοί είχαν λάβει θέσεις κοντά στο γήπεδο στο Πορτ Σάιντ, αλλά ως επί το πλείστον παρέμειναν, τελικά, θεατές των αιματηρών γεγονότων. Όμως, με τέτοια αστυνομική δύναμη, τέτοια αιματοχυσία αποσοβείται... Πάντως, η συγκεκριμένη σύγκρουση λίγη σχέση είχε με τους τυπικούς καβγάδες μετά συμπλοκών ανάμεσα σε οπαδούς αντιπάλων μεγάλων ομάδων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει