Το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα τις τελευταίες 24 ώρες σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας, προκάλεσε μικρές καθυστερήσεις στην κίνηση των τραίνων και το κλείσιμο πολλών σχολείων.

Στους δρόμους δημιουργήθηκαν ελάχιστα προβλήματα, ενώ σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, όπως η Τοσκάνη, η Ούμπρια και η Εμίλια-Ρομάνα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε φορτηγά άνω των 7,5 τόννων.

Στο Φλετίνο, κοντά στη Ρώμη, ο δήμαρχος έκλεισε τα σχολεία, καθώς το ύψος του χιονιού έφθασε τα 40 εκατοστά, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στους δρόμους.

Στην Τριέστη της βορειοανατολικής Ιταλίας αναμένονται το βράδυ θυελλώδεις άνεμοι, που θα φτάσουν τα 130 χλμ την ώρα, ενώ στη Ρώμη είναι πιθανό να χιονίσει τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου είναι έτοιμη να ρίξει στους δρόμους 100 τόννους αλάτι, εάν χρειαστεί.

Χιονίζει επίσης στην Αίτνα της Σικελίας, στο Βεζούβιο, κοντά στη Νάπολη, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στη Σαρδηνία. Η εβδομάδα αυτή θα είναι η πιο ψυχρή στην Ιταλία τα τελευταία 27 χρόνια εξαιτίας κυρίως των ψυχρών ανέμων από τη Σιβηρία.