Τον ιδιοκτήτη εργοστασίου πυροτεχνημάτων, όπου σειρά εκρήξεων κόστισε 47 ζωές, άρχισε σήμερα να ανακρίνει η αστυνομία της Ινδονησίας.

Πολλοί εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στις εκρήξεις και κάποιοι έχουν τρομακτικά εγκαύματα, που καλύπτουν το 80% του σώματός τους.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν αστραπιαία στο εργοστάσιο της Τανγκεράνγκ, σε μια από τις χειρότερες βιομηχανικές καταστροφές στη χώρα.

Η αστυνομία και οι περίοικοι άνοιξαν τρύπες στους τοίχους για να βοηθήσουν τους παγιδευμένους εργαζόμενους, οι οποίοι δυσκολεύονταν να απεγκλωβιστούν λόγω της πολύ έντονης γεύσης.

Σήμερα, ένα 24ωρο μετά τη φονική πυρκαγιά, οι έρευνες για ανθρώπινα ίχνη συνεχίζονταν μέσα στις στάχτες. Η καταστροφή έριξε εκ νέου φως στις προϋποθέσεις ασφαλείας στους χώρους εργασίας στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου επέστρεψε στην Ινδονησία, από τη Μαλαισία όπου βρισκόταν, για να ανακριθεί, μαζί με επτά αυτόπτες μάρτυρες, κυρίως διοικητικά στελέχη του εργοστασίου.

Η αιτία της φωτιάς εξακολουθεί να διερευνάται ενώ τρεις εργαζόμενοι παραμένουν αγνοούμενοι.

Η 18χρονη Fitri, περιέγραψε πώς σώθηκε, με ακόμα τέσσερις εργαζόμενους, βουτώντας μέσα σε μια δεξαμενή με νερό, που χρησιμοποιούνταν για να καθαρίζεται ο εξοπλισμός του εργοστασίου.