Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα. Τις προηγούμενες ημέρες το θερμόμετρο έδειξε 27 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η πολωνική αστυνομία, συνολικά από την αρχή του χειμώνα 48 άνθρωποι υπέκυψαν από το ψύχος, από τους οποίους 22 τον Ιανουάριο, 19 το Δεκέμβριο και 7 το Νοέμβριο.

«Οι αριθμοί αυτοί», σύμφωνα με την εκπρόσωπο της πολωνικής εθνικής αστυνομίας, «είναι σαφώς χαμηλότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που οφείλεται στο ότι ο χειμώνας ήταν στην αρχή ιδιαίτερα ήπιος».

«Τα θύματα του ψύχους είναι συχνά άστεγοι, πρόσωπα που έκαναν κατάχρηση οινοπευματωδών και ηλικιωμένοι», πρόσθεσε. Ένας 45χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός σ’ ένα εγκαταλειμμένο κτίριο στη Μλάβα, μια πόλη στη βόρεια Πολωνία.

Μια 82χρονη που έπασχε από προβλήματα μνήμης και προσανατολισμού, βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της στην περιφέρεια του Οστρολέκα στην κεντρική Πολωνία. Ένας 44χρονος που είχε κάνει κατάχρηση οινοπνευματωδών βρέθηκε νεκρός μέσα στον περίβολο του αγροκτήματός του κοντά στη Βλοντάβα στην ανατολική Πολωνία.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν τις επόμενες ημέρες στην Πολωνία.