Ο Στίβεν Χέστερ, διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland, είπε «όχι» τελικά στο επίδομα του 1 εκατομμυρίου λιρών, το οποίο θα λάμβανε σε μετοχές, μετά την οργισμένη αντίδραση των Βρετανών, οι μισθοί των οποίων έχουν παγώσει.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής προκάλεσε σάλο στο πολιτικό σκηνικό στη Βρετανία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους Εργατικούς, να επιτίθενται στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και να αξιώνουν συζήτηση στη βουλή για το θέμα.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, επίσης επέκριναν την καταβολή την έκτακτη αμοιβή, ενώ ακόμη και μέλη των Τόρις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παροχή του μπόνους αυτού.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δέχτηκε θετικά την εξέλιξη κάνοντας λόγο για μια «λογική και καλοδεχούμενη απόφαση που επιτρέπει στον Στίβεν Χέστερ να επικεντρωθεί στην πολύ σημαντική δουλειά που έχει. . . να επιστρέψει τα δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν στην RBS».

Σάλος, όμως, προκλήθηκε και ανάμεσα στους βρετανούς φορολογούμενους, που αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση, βλέποντας τους μισθούς τους να παγώνουν και τις τιμές να αυξάνονται.