Αν σκέφτεστε να «υιοθετήσετε» έναν πιο μινιμαλιστικό τρόπο ζωής για το 2012, κάποιος το έχει κάνει πριν από σας για σας. Ο Andrew Hyde είναι, κυριολεκτικά, η προσωποποίηση της ολιγαρκείας, αφού, μπορεί να τα βγάλει πέρα στην καθημερινότητα του με μόλις 15 αντικείμενα.

Με τη ντουλάπα του να έχει μόνο τρία πουκάμισα και ένα τζιν, ο Andrew δεν χρειάζεται να χάνει χρόνο κάθε πρωί διαλέγοντας τι ρούχα να φορέσει. Στο ερώτημα μάλιστα «ποιο πουκάμισο να φορέσω» η απάντηση είναι «μα φυσικά, αυτό που δεν φόρεσα χθες».

Ο Αndrew που έχει ζήσει σε όποιο μέρος μπορεί να φανταστεί κανείς, πούλησε όλα του τα υπάρχοντα το 2010 όταν αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη.

Προς ανακούφιση μας βέβαια και κυρίως του ίδιου στα 15 αυτά αντικείμενα δεν περιλαμβάνονται οι κάλτσες και τα εσώρουχα. Η λίστα του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια πετσέτα, έναν φορητό υπολογιστή, το κινητό του, αθλητικά παπούτσια και ένα ζευγάρι γυαλιά.

Και μπορεί για ορισμένους ο τρόπος ζωής του Andrew να φαίνεται ως κάτι εξωπραγματικό, ωστόσο αυτό πιστεύει και ο ίδιος για τη ζωή των ανθρώπων που τον περιβάλλουν. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά «από τη στιγμή που θα συνηθίσεις στην απλότητα, η περίπλοκη ζωή των άλλων, αυτομάτως μετατρέπεται σε αλαζονεία».

Η προσπάθεια του είναι μάλλον αξιοθαύμαστη. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι η μέση γυναίκα έχει στη γκαρνταρόμπα της 20 ζευγάρια παπούτσια, τα 11 από τα οποία δεν φοράει ποτέ.