Όλοι θα μπούμε στις διακοπές μας να τσεκάρουμε τι γίνεται στα social media, έχουμε πάντως νου και γνώση να το κάνουμε από το δωρεάν wi-fi του ξενοδοχείου μας και όχι από τα δεδομένα που χρυσοπληρώνουμε.

Κάτι που έμαθε με τον δύσκολο τρόπο ο Arron Coles, κάνοντας ένα θανάσιμο για την τσέπη του λάθος.

Ο 32χρονος Βρετανός πήγε ταξιδάκι στην Αίγυπτο και χρησιμοποιούσε τα δεδομένα του κινητού του και μάλιστα σε λειτουργία roaming κιόλας. Επιστρέφοντας από τη δεκαήμερη ξεκούραση, του ήρθε η λυπητερή: 2.982 ευρώ (2.682 λίρες)!

Ο Coles τηλεφώνησε στον πάροχό του για να διαμαρτυρηθεί και μετά από κλάματα, κατάρες και απειλές κατάφερε να του το κόψουν στα… 1.158 ευρώ (1.042 λίρες).

Ο άντρας παραδέχθηκε φυσικά πως ήταν δικό του το λάθος, τόνισε ωστόσο πως θα μπορούσε κάλλιστα να τον ενημερώσει ο πάροχός του για το άδοξο ξόδεμα τόσων δεδομένων, καθώς ο φουκαράς είχε ξεχάσει τα δεδομένα ανοιχτά.

ntrlyitn1

Ο πάροχος του είχε στείλει ωστόσο ένα μήνυμα ενημερώνοντάς τον για τις παράλογες χρεώσεις των MB στο εξωτερικό. «Δεν μου είπαν ποτέ στο μήνυμα πως ο λογαριασμός ήταν τόσο μεγάλος», διαμαρτύρεται αυτός, «γιατί δεν τον μπλόκαραν;», αναρωτιέται.

Τώρα πρέπει να πάρει δάνειο, όπως λέει, για να πληρώσει το κινητό, καθώς είναι εταιρικό και είναι πια υπόλογος στα αφεντικά του για την υπέρογκη σπατάλη. Εκπρόσωπος του παρόχου BT δήλωσε: «Όταν ο κύριος Coles έφτασε στην Αίγυπτο, του στείλαμε ένα γραπτό μήνυμα ενημερώνοντάς τον για τη χρέωση των 4 λιρών ανά MB».

Είπε πάντως «ως δείγμα καλής θελήσεως, του κόψαμε τον λογαριασμό κατά 50%». Σχεδόν 50%, λέει εκείνος…