Δολοφόνοι δεν γίνονται μόνο άνθρωποι «ανώνυμοι» και περιθωριακοί. Δεν είναι λίγες οι φορές που υποθέσεις ανθρωποκτονίας με κατηγορούμενους διάσημους είδαν το φως της δημοσιότητας και απασχόλησαν ιδιαίτερα τα ΜΜΕ.

Ακολουθούν περιπτώσεις διασήμων από το χώρου του σινεμά, της μουσικής και του αθλητισμού που έγιναν δολοφόνοι ή κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία.

Snoop Dogg – Ράπερ

Ο Snoop Dogg συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη για το θάνατο ενός μέλους αντίπαλης συμμορίας, του Philip Woldemariam από το φρουρό του Snoop Dogg, McKinley Lee. Στη δίκη που ακολούθησε και οι δύο άντρες αθωώθηκαν καθώς θεωρήθηκε ότι βρίσκονταν σε άμυνα.

Roscoe «Fatty» Arbuckle – Ηθοποιός

Ο Arbuckle ήταν γνωστός ηθοποιός της εποχής του βωβού κινηματογράφου με πιο γνωστές ίσως ταινίες του τα «His Wedding Night», «Coney Island» και «Out West». Το Σεπτέμβριο του 1921, έκλεισε δύο δωμάτια ενός ξενοδοχείου του Σαν Φραντσίσκο, όπου και οργάνωσε πάρτι με την παρουσία πολλών γυναικών ανάμεσα στις οποίες και τη Virginia Rappe. Η υγεία της ήταν αρκετά κλονισμένη εξαιτίας της συστηματικής κατανάλωσης αλκοόλ αλλά και των εκτρώσεων που είχε κάνει.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, ο Arbuckle είχε προσπαθήσει να τη βιάσει ενώ ήταν αναίσθητη. Μια εβδομάδα αργότερα πέθανε και οι φήμες ήθελαν τον Arbuckle να την έχει βιάσει χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι Coca Cola που είχε ως αποτέλεσμα ρήξη της ουροδόχου κύστης της άτυχης κοπέλας. Αν και στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκε, η καριέρα του καταστράφηκε.

C-Murder – Ράπερ

Ο C-Murder ήταν μέλος του ραπ συγκροτήματος TRU. Στις 12 Ιανουαρίου του 2002 ένας καυγάς σημειώθηκε σε κλαμπ της Λουιζιάνα των ΗΠΑ οπού βρισκόταν και ο ίδιος και οδήγησε στο θάνατο του 16χρονου Steve Thomas από πυροβολισμό. Ο ράπερ τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, η αιτία που οδήγησε τον C-Murder σε φόνο, ήταν ο διαγωνισμός ραπ που είχε διεξαχθεί στο κλαμπ και ο 16χρονος , είχε φανεί καλύτερος από τον ίδιο.

Gig Young – Ηθοποιός

Ο Gig Young είχε συμμετάσχει σε πλήθος ταινιών και είχε κερδίσει όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν». Στην ηλικία των 64 ετών, ο Young παντρεύτηκε για τέταρτη φορά, την γερμανίδα ηθοποιό Kim Schmidt η οποία μετρούσε μόλις 21 χρόνια ζωής. Τρεις εβδομάδες αργότερα, το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι τους, στο Μανχάταν. Η τελική εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι ο Young σκότωσε τη σύζυγο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Don King – Ατζέντης μποξέρ

Ο Don King είχε κατά καιρούς συνεργαστεί με μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο του μποξ όπως τον Μάικ Τάισον και τον Μοχάμεντ Άλι. Κατηγορήθηκε για το φόνο δύο αντρών. Στην πρώτη περίπτωση αθωώθηκε καθώς το θύμα, είχε αποπειραθεί να τον ληστέψει. Στην άλλη περίπτωση καταδικάστηκε για φόνο δεύτερου βαθμού καθώς μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Sam Garrett επειδή του χρωστούσε 600 δολάρια!

Paul Kelly – Ηθοποιός

Ο βραβευμένος ηθοποιός Paul Kelly ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον επίσης ηθοποιό Ray Raymond. Φυλακίστηκε για 25 μήνες.

Sid Vicious – Μπασίστας των Sex Pistols

Ο μπασίστας του διάσημου συγκροτήματος Sex Pistols έπασχε από εθισμό σε ηρωίνη. Όταν η γυναίκα με την οποία σχετίζονταν βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του δωματίου του ξενοδοχείου όπου και διέμεναν, ο Vicious συνελήφθη και κατηγορήθηκε για δολοφονία.

Ο μουσικός άλλαξε κάμποσες φορές την κατάθεσή του. Αρχικά, παραδέχτηκε ότι την μαχαίρωσε κατά τη διάρκεια ενός καυγά, δίχως όμως να έχει σκοπό να τη σκοτώσει, ενώ αργότερα ισχυρίστηκε πως δεν θυμόταν τίποτα. Λίγους μήνες αργότερα πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Phil Spector – Μουσικός παραγωγός

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη δισκογραφία ο Spector συνεργάστηκε με πλήθος διασήμων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως τους Beatles, την Tina Turner και άλλους. Όταν η ηθοποιός Lana Clarkson βρέθηκε νεκρή στην έπαυλή του, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε. Ωστόσο πολλοί ισχυρίστηκαν ότι είχαν απειληθεί με όπλο από τον παραγωγό. Στη δεύτερη δίκη, καταδικάστηκε σε 19 έτη φυλάκισης.

Robert Blake – Ηθοποιός

Το 2000 ο Robert Blake παντρεύτηκε την πρώην σύζυγο του γιού του Marlon Brando. Η Bonnie Lee Bakley, ήταν γνωστή για τις σχέσεις που ανέπτυσσε με άντρες μεγαλύτερης ηλικίας. Ένα δείπνο του ζευγαριού, κατέληξε με την Bonnie να έχει πυροβοληθεί στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Blake, η γυναίκα τον περίμενε στο αυτοκίνητο καθώς ο ίδιος επέστρεψε στο εστιατόριο προκειμένου να πάρει το όπλο του που είχε ξεχάσει στο τραπέζι και όταν γύρισε στο αμάξι την βρήκε νεκρή! Στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκε ενώ σε μία επόμενη δίκη, θεωρήθηκε ένοχος και διατάχθηκε να πληρώσει στα παιδιά της Bakley 30 εκατ. δολάρια.

O.J. Simpson – Ηθοποιός και παίκτης football

Η υπόθεση του Simpson απασχόλησε τα αμερικανικά ΜΜΕ για ένα χρόνο, όταν η πρώην γυναίκα του και ο σύντροφος της βρέθηκαν νεκροί. Αν και ορισμένα στοιχεία επιβεβαίωναν την ενοχή του, η απόφαση των ενόρκων ήταν αθώος. Το 2006 έγραψε ένα βιβλίο εξηγώντας πως θα μπορούσε θεωρητικά να τους έχει σκοτώσει. Οι απόψεις αναφορικά με το αν τελικά διέπραξε ή όχι το έγκλημα διίστανται.