Ένας συνταξιούχος λίγο έλειψε να χάσει τις οικονομίες της ζωής του από μια απάτη, μια απάτη που κατάλαβε ένας ξύπνιος ταξιτζής και του έσωσε το βιος.

Ο 78χρονος Βρετανός Barry Stone μπήκε στο στόχαστρο των επιτήδειων, οι οποίοι παριστάνοντας πως είναι αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ τον έπεισαν να αποσύρει 12.000 λίρες (13.500 ευρώ) από την τράπεζα και να τις στείλει με ταξί σε διεύθυνση του Λονδίνου.

«Λάβαμε ένα τηλέφωνο από κάποιον στο Λονδίνο με το όνομα Gary για να παραλάβουμε κάτι», δήλωσε ο ταξιτζής Izy Rashid. «Μας φάνηκε κάπως ύποπτο γιατί όταν φτάσαμε εκεί μας έδωσε μόνο ένα κουτί. Ο συνάδελφός μου το έφερε στο γραφείο, εγώ το πήγα όμως πίσω στον κύριο».

AP_16313569643653

Και συνεχίζει λέγοντας στη «Metro»: «Αρχικά, εκείνος είπε “όχι, είναι κολόνια για τον γιο μου”, γιατί έτσι του είχαν πει οι απατεώνες να πει. Μετά καταλάβαμε πως του είχαν τηλεφωνήσει λέγοντάς του πως είναι από τη Μητροπολιτική Αστυνομία».

Ο ηλικιωμένος αγωνιούσε, δεν μπορούσε να φάει και να κοιμηθεί, καθώς τα λεφτά ήταν οι οικονομίες του. Του είπαν πως τα χρήματα έφεραν δακτυλικά αποτυπώματα ενός εγκληματία, κι έτσι τα χρειάζονταν για εξέταση. Και ο καλοσυνάτος Barry το πίστεψε.

Τώρα όμως εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον ταξιτζή: «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και φίλος πια, ένας πολύ-πολύ καλός φίλος… Είμαι εξοργισμένος που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, να σε κλέβουν και να παίρνουν τα λεφτά σου, και να στοχεύουν και ηλικιωμένους από πάνω».

AP_17096529005913

«Ήθελαν να τον κάνουν να πάει στην τράπεζα, να σηκώσει όλα του τα λεφτά για να ελέγξουν τα δακτυλικά αποτυπώματα των χρημάτων. Κι έτσι τα απέσυρε, τα έβαλε σε ένα κουτί και του είπαν μετά να μην πει σε κανέναν τίποτα», είπε ο ταξιτζής, «δεν νομίζω πως είμαι ήρωας. Είναι απλώς ανήθικο να παίρνεις τα λεφτά κάποιου, ειδικά κάποιου ηλικιωμένου και εύθραυστου. Είμαι απλώς χαρούμενος που κατάφερα να αποτρέψω αυτόν τον άνθρωπο από το να χάσει τις οικονομίες της ζωής του. Τόσο απλό όσο αυτό»…