Η ΕΕ πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της προκειμένου να δώσει ώθηση στην ανάκαμψη μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας πολλών χωρών της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. Σύμφωνα με το Ο.Χέιγκ, η υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s της πιστοληπτικής ικανότητας των μισών και πλέον εκ των χωρών της ζώνης του κοινού νομίσματος, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, είναι «σοβαρή».

«Αυτό υπογραμμίζει το γεγονός ότι δεν τέλειωσαν τα προβλήματα για την ευρωζώνη. Στην Ευρώπη, και κυρίως στη Βρετανία, πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να δώσουμε ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη», τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Χέιγκ και καταδίκασε «τις ρυθμίσεις που κάνουν πιο περίπλοκα τα πράγματα για τις επιχειρήσεις».

Ο Βρετανός υπουργός τόνισε ακόμα ότι το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει σχέδια για διάφορα σενάρια στην Ευρωζώνη, ενώ διέψευσε πληροφορίες των ΜΜΕ ότι το υπουργείο του έχει καταρτίσει σχέδια για να βοηθήσει τους Βρετανούς που ζουν σε χώρες της ευρωζώνης να τις εγκαταλείψουν εάν καταρρεύσει το ευρώ.