Ακίνητα σαν και αυτό δεν συναντά συχνά κανείς στην αγορά. Ένα εντυπωσιακό αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής παλάτι, που έχει χτιστεί πάνω σε ένα αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο πωλείται έναντι 31,5 εκατ. ευρώ στην Ιταλία.

Το Palazzo Orsini βρίσκεται στη Ρώμη. Ανήκει στην οικογένεια ενός αγγλοαμερικανού αριστοκράτη, η οποία πρόσφερε καταφύγιο σε κρατούμενους που κατάφερναν να δραπετεύσουν από τους συμμάχους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Η τιμή πώλησής του το καθιστά το πιο ακριβό ακίνητο προς πώληση σήμερα στην ιταλική πρωτεύουσα και ίσως ένα από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη.

Το παλάτι έχει χτιστεί πάνω στα απομεινάρια του θεάτρου του Μαρκέλλου, που χρονολογείται στον 1ο αιώνα π.Χ. και το οποίο μοιάζει στο Κολοσσαίο.

Το αρχαίο αυτό ρωμαϊκό θέατρο είχε χτιστεί 85 χρόνια προτού ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του φημισμένου αμφιθέατρου της Ρώμης.

Πήρε το όνομά του από τον Μάρκο Μαρκέλλο, τον ανιψιό του αυτοκράτορα Αυγούστου, και μπορούσε να φιλοξενήσει 11.000 θεατές.

Πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Orsini το 1600. Εκείνοι έχτισαν ένα παλάτι επάνω στα εναπομείναντα συντρίμμια και του έδωσαν το όνομα Palazzo Orsini.