Τέλος στην περιπέτεια του Τούρκου δημοσιογράφου, Καντρί Γκιουρσέλ, ο οποίος κρατούνταν για 11 μήνες στη φυλακή με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Την σχετική απόφαση πήρε το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ο δημοσιογράφος, ένας από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες του κλάδου του που χαίρει γενικού σεβασμού στην Τουρκία, ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες της εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

iegrub3

Έξω από τη φυλακή βρισκόταν τα ξημερώματα η σύζυγος του δημοσιογράφου, που τον υποδέχτηκε με ένα φιλί σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, αλλά και αρκετοί συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του.

«Ευχαριστώ όλους όσοι μας υποστήριξαν τους περασμένους μήνες και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η στάση τους μας έδειξε για μία ακόμη φορά την αξία της αλληλεγγύης. Εάν επηρεάστηκε η κοινή γνώμη, αυτό συνέβη ακριβώς χάρη σε αυτήν την υποστήριξη. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να πανηγυρίζουμε αφού υπάρχουν ακόμα υπάλληλοι της Cumhuriyet που παραμένουν άδικα υπό κράτηση και αντιμετωπίζουν κατηγορίες χωρίς καμία βάση. Κάποιος στέρησε από τους φίλους μας την ελευθερία τους», δήλωσε ο δημοσιογράφος εξερχόμενος των φυλακών.

iegrub4

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος μόνο ο Γκιουρσέλ αλλά να παραμείνουν στη φυλακή τέσσερις συνάδελφοί του, οι οποίοι κατηγορούνται για ζητήματα σχετιζόμενα με την τρομοκρατία.

iegrub2 iegrub5 iegrub6