Όλα δείχνουν πως τα «αίματα έχουν ανάψει» στην Καταλονία και ο διαχωρισμός μεταξύ αυτών που θέλουν το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας και εκείνων που το απορρίπτουν, βαθαίνει.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βαμμένο με συνθήματα κατά των Ciudadanos αντίκρισαν το εμπορικό τους κατάστημα στο Γκρανολιέρς της Βαρκελώνης οι γονείς του ηγέτη του «πορτοκαλί» κόμματος Άλμπερτ Ριβέρα, ενώ παράλληλα οι ίδιοι άγνωστοι είχαν αφήσει πολλά φυλλάδια και αφίσες με προτροπές για τη συμμετοχή στο δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας την 1η Οκτωβρίου, που έχει ακυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Οι Ciudadanos (παράταξη που απορρίπτει την καταλανική ανεξαρτησία) με ανακοινωθέν τους καταδικάζουν την πράξη «τρομοκράτησης» και τα συνθήματα, που από την ημέρα της προκήρυξης του δημοψηφίσματος γράφονται στην πρόσοψη του καταστήματος με προπαρασκευασμένο φαγητό, που ανήκει στους γονείς του Ριβέρα.

«Ciudadanos αυτή δεν είναι η γη σας, ούτε ο δικός σας αγώνας», ή «Άλμπερτ μ…», είναι ορισμένα από τα συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στην πρόσοψη του καταστήματος των γονιών του Ριβέρα. Μαζί με τα συνθήματα, άφησαν επίσης προεκλογικό υλικό υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

Ο ίδιος ο Ριβέρα διαβεβαίωσε πως «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους πραξικοπηματίες να παρενοχλούν την οικογένειά μου, ή να βάφουν το κατάστημά τους», μια πρακτική που «είναι ίδιον των ολοκληρωτικών καθεστώτων». «Οι πραξικοπηματίες δεν αρκούνται πλέον να παρενοχλούν βουλευτές, εθνοφύλακες, δημοτικούς συμβούλους και δημόσιους λειτουργούς, αλλά και μέλη των οικογενειών τους και παιδιά τους», κατήγγειλε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «δεν θα μας αναγκάσουν να σιωπήσουμε» ,διότι «οι δημοκράτες και το κράτος δικαίου είμαστε πιο δυνατοί».

Ο Ριβέρα τόνισε πως «οι υπεύθυνοι για τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην Καταλωνία έχουν ονοματεπώνυμο: Κάρλες Πουτζεμόντ και Οριόλ Τζουνκέρας (πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Τζενεραλιτάτ)». Ο Ριβέρα ανακοίνωσε πως θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον της «επίθεσης» ενάντια στο κατάστημα των γονιών του.