Με το Southern Poverty Law Center θα συνεργαστεί το ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα, με τα οποία το SPLC θα μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα του κατά των ομάδων μίσους στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ίδρυμα Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ έχει χορηγήσει ήδη 1 εκατ. δολάρια μέσω του ιδρύματος Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη για τον σκοπό αυτό, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που προέκυψαν μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ρατσιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων στο Σάρλοτσβιλ και την απροθυμία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τα επεισόδια.

«Η Αμάλ και εγώ να προσθέσουμε τη φωνή μας -και την χρηματική βοήθεια- στον συνεχιζόμενο αγώνα για ισότητα», δήλωσε ο Κλούνεϊ, προσθέτοντας ότι «στον φανατισμό και το μίσος δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν δύο πλευρές».

Το ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη συνιδρύθηκε από το ζευγάρι το 2016 για να προωθήσει τη δικαιοσύνη σε δικαστήρια και κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Το SPLC είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που παρακολουθεί τις δραστηριότητες των εθνικών ομάδων μίσους και άλλων εξτρεμιστών, παρακολουθώντας σήμερα πάνω από 1.600 εξτρεμιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα.

«Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το Southern Poverty Law Center στις προσπάθειές του να αποτρέψει τον βίαιο εξτρεμισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες», επισήμανε σε ανακοίνωσή του το ζευγάρι, στην οποία προσθέτει: «Αυτό που συνέβη στο Σάρλοτσβιλ και αυτό που συμβαίνει στις κοινότητες της χώρας μας απαιτεί τη συλλογική δέσμευση για να αντισταθούμε στο μίσος».