Η συνέχιση της πορείας ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στο Μαυροβούνιο είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ίγκορ Λούκσιτς.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου τη νέα χρονιά θα επικεντρωθεί στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς και στη συνέχιση του εσωτερικού διαλόγου για όλα τα σημαντικά ζητήματα, ανέφερε ο κ. Λούκσιτς στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Τσένινιε.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι απέδειξε πως οι φαινομενικά αγεφύρωτες κοινωνικές διαιρέσεις μπορούν να αρθούν με διάλογο και τη συνεργασία όλων των κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων, είπε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.

Σημείωσε δε ότι μέσω του διαλόγου επιτεύχθηκαν συμφωνία για τα θέματα της γλώσσας, της απογραφής, των μισθών στο δημόσιο τομέα και των αιτημάτων των φοιτητών.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή δεν έχουμε πρόθεση να σταματήσουμε τους πολιτικούς νεοτερισμούς, είπε ο κ. Λούκσιτς και ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα δημιουργήσει πλατφόρμα στο διαδίκτυο, τη Φωνή των πολιτών, μέσω της οποίας θα μπορούν να συμμετέχουν απευθείας στη διαμόρφωση κυβερνητικών πολιτικών.