Τα όσα εκφράζουν διά δηλώσεων τόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όσο και ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, «δεν αποτελούν παρά απόδειξη για τον επιδιωκόμενο στόχο της Τουρκίας που δεν είναι άλλος από τη νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας δηλώσεις των δύο Τούρκων υπουργών.

Αποτελούν, επίσης, προσθέτει «απόδειξη ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία, μέσα από τις αδιάλλακτες θέσεις και προτάσεις της, οδήγησε σε αποτυχία τη Διάσκεψη για την Κύπρο προκειμένου να αιτιολογήσει την από πολλών χρόνων προσπάθεια εφαρμογής του λεγόμενου σχεδίου Β για νομιμοποίηση των τετελεσμένων που η ίδια παράνομα έχει δημιουργήσει».

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί για άλλη μια φορά να επαναλάβει την ετοιμότητά του για επάνοδο αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν και εφόσον η Τουρκία υλοποιήσει τα όσα διαλαμβάνονται στις παραμέτρους όπως τις καθόρισε ο γγ του ΟΗΕ, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορειο Ειδήσεων.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα αλλά ούτε και διεθνής συνθήκη σε ισχύ ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».