Κλείνει η παμπ στην οποία συζητούσαν για την κομμουνιστική επανάσταση ο Μαρξ με τον Ένγκελς

Βρίσκεται στο Σάλφορντ και φέρει το όνομα The Crescent


ΚΟΣΜΟΣ
10:36
09/08/2017
Κλείνει η παμπ στην οποία συζητούσαν για την κομμουνιστική επανάσταση ο Μαρξ με τον Ένγκελς
4
loading

Η παμπ στην οποία ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έκαναν τις συζητήσεις τους για την κομμουνιστική επανάσταση, κλείνει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η παμπ βρίσκεται στο Σάλφορντ και φέρει το όνομα The Crescent, ενώ την εποχή που σε αυτήν έκαναν τις συναντήσεις τους οι εμπνευστές του Κομμουνιστικού Μανιφέστου ονομάζονταν The Red Dragon και σύμφωνα με την Manchester Evening News «κλείνει μέχρι νεωτέρας». Πάντως το μέλλον για το διατηρητέο κτίριο είναι πλέον αβέβαιο καθώς δεν έχει αποφασιστεί εάν θα συνεχίσει την ιστορία του ή θα αλλάξει χρήση.

Ο ιστότοπος της παμπ, σύμφωνα με την Independent, αναφέρει ότι είναι «μία από τις πιο ιστορικές παμπ του Σάλφορντ... που χτίστηκε τη δεκαετία του 1860 και όπου ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έπιναν κάποτε και συζητούσαν για την επανάσταση και τη θεωρία του κομμουνισμού».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ManchesterHistory.net αμφισβητεί αυτό το γεγονός, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς, πέρασαν μεγάλο χρονικό διάστημα στο Μάντσεστερ, ίσως είχαν πραγματοποιήσει εκεί κάποιες από τις συναντήσεις τους όταν το κτίριο χρησιμοποιούνταν ως σπίτι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ευπατριδης

  Όπως έκλεισε και το "μαγαζάκι" που φτιάξανε,.....

  1. Και το 1941 για κλείσιμο πήγαινε... το μαγαζί με πόλεμο '' εξπρές '' σε 2 βδομάδες, αλλά τελικά ήταν το βατερλό του φασισμού

 2. avatar The Crescent

  Ο μεν Κάρολος ήταν μονίμως άεργος που ζούσε παρασιτικά από την οικογένειά του, τους φίλους του και ιδιαίτερα το σύντροφο Ένγκελς (παροδικά ήταν αρχισυντάκτης εντύπων που προπαγάνδιζαν τη θεωρία του). Ποτέ δεν είχε καν επισκεφτεί ένα εργοστάσιο, έστω να δει πως είναι.
  Ήταν πολύ καλός στο να καταναλώνει κεφάλαιο, αλλά ανίκανος στο να το δημιουργεί. Και δεν έφταιγε γι αυτό η ανικανότητά του, το κεφάλαιο έφταιγε...
  Ο δε σύντροφος Ένγκελς ήταν εργοστασιάρχης (οικογενειακή βιομηχανία υφαντουργίας στο Μάντσεστερ), κανονικότατος κεφαλαιοκράτης.
  Και οι δύο από μεγαλοαστικές οικογένειες, συζητούσαν στην παμπ για την επανάσταση κατά του κεφαλαίου.
  Το διαδεδομένο φαινόμενο του "αριστερού με δεξιά τσέπη" έχει τις ρίζες του στους ίδιους τους ιδρυτές της αριστεράς ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει