Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και δεν θα συστήσει στις γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη της εταιρίας PIP να τα αφαιρέσουν.

«Οι γυναίκες με εμφυτεύματα PIP δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν αδικαιολόγητα. Δεν έχουμε αποδείξεις ότι συνδέονται με τον καρκίνο ή με αυξημένο κίνδυνο ρήξης», δήλωσε η επικεφαλής επιστημονική σύμβουλος του υπουργείου Υγείας, Σάλι Ντέιβις.

«Παρότι σεβόμαστε την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, καμία άλλη χώρα δεν λαμβάνει παρόμοια μέτρα γιατί επί του παρόντος δεν διαθέτουμε αποδείξεις για να το στηρίξουμε. Εξαιτίας αυτού και επειδή η αφαίρεση των εμφυτευμάτων ενέχει κινδύνους από μόνη της, δεν προτείνουμε την αφαίρεση αυτών των εμφυτευμάτων», είπε η Ντέιβις.

Η γαλλική εταιρία Poly Implant Prothese (PIP) παρήγαγε 100.000 εμφυτεύματα το χρόνο προτού αποσυρθούν τα προϊόντα της από την αγορά στις αρχές του 2010.

«Οι ειδικοί μας θα εξακολουθήσουν να εξετάζουν όποια περαιτέρω στοιχεία προκύψουν σχετικά με το θέμα από τη Γαλλία και από ολόκληρο τον κόσμο και θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση», τόνισε η ίδια.