Μπορεί να είναι μεγαλύτερος από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον αδελφό του και γιο του Βορειοκορεάτη ηγέτη που ανακηρύχθηκε «μεγάλος διάδοχος», ωστόσο ο Κιμ Γιονγκ Ναμ έχει παραμείνει μακριά από τη διαδοχή στη χώρα- και από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εκτός από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει ακόμα δύο γιους, από διαφορετική μητέρα όπως λένε οι πληροφορίες. Ο ένας εξ αυτών είναι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ που ζει στην Κίνα και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να ηγηθεί της Βόρειας Κορέας. Αντιτίθεται στην ιδέα διαδοχής του πατέρα του, όπως είχε πει από το φθινόπωρο του 2010, ευχόμενος ταυτόχρονα τα καλύτερα στον αδελφό του. «Προσωπικά, είμαι κατά της δυναστικής διαδοχής τρίτης γενιάς», είχε δηλώσει. «Θέλω ο αδελφός μου να κάνει το καλύτερο για τον λαό της Βόρειας Κορέας, για την ευημερία του. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον αδελφό μου οποιαδήποτε στιγμή στο εξωτερικό αν με χρειαστεί», είχε πει.

Ο εύσωμος μεγαλύτερος γιος του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ θεωρείται ότι έχει χάσει την εύνοια του πατέρα του, ειδικά από τότε που εκδιώχθηκε από την Ιαπωνία με την υποψία ότι προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάει στην Ντίσνεϊλαντ του Τόκιο.

Ο Γιονγκ Ναμ λέγεται ότι είναι 39 ετών και θεωρείται γιος μίας ηθοποιού που πέθανε στη Μόσχα. Η μητέρα των δύο αδελφών του, ανάμεσά τους και του νεότερου Γιονγκ Ουν, ήταν χορεύτρια.