Στη σύλληψη πέντε ατόμων προχώρησε η γερμανική Αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν σε συγκεντρώσεις ακτιβιστών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη διεξαγωγή της συνόδου της G20 στο Αμβούργο. Παράλληλα, τέσσερις αστυνομικοί, καθώς και μια 50χρονη γυναίκα, η οποία δεν μετείχε στην ομάδα των ακτιβιστών, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη νύχτα προσήχθησαν επίσης δύο Γάλλοι οι οποίοι εντοπίστηκαν να σχεδιάζουν με σπρέι το σύμβολο των αναρχικών και τη φράση «Όχι G20» στη βιτρίνα ενός εστιατορίου.

Το γερμανικό λιμάνι θα φιλοξενήσει την Παρασκευή (07/07) και το Σάββατο (08/07) τη σύνοδο της G20, στην οποία θα μετάσχουν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν χθες το βράδυ τους διαδηλωτές που είχαν στήσει έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό με σκηνές, προκειμένου να περάσουν τη νύχτα σε ένα πάρκο, στη συνοικία Αλτόνα.

«Δεν πρόκειται για μια νόμιμη συγκέντρωση αλλά για έναν καταυλισμό σε ένα πάρκο», εξήγησε ένας εκπρόσωπος των Αρχών.

Γύρω στα μεσάνυχτα, αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν αρχίσει να αποκλείουν τους δρόμους στη συνοικία Ζανκτ Πάουλι.

Οι οργανωτές αναμένουν περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές στο Αμβούργο και στην πόλη θα αναπτυχθούν περίπου 20.000 αστυνομικοί για να διασφαλίσουν την τάξη και να φροντίσουν για την ασφάλεια των ξένων ηγετών.