Έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να παρείχε υποστήριξη στην ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση που πραγματοποίησε τουλάχιστον δέκα δολοφονίες στο διάστημα 2000-2007 συνέλαβε σήμερα η γερμανική αστυνομία. Η δράση του νεοναζιστικού δικτύου ήλθε στο φως τον περασμένο μήνα. Ο ύποπτος συνελήφθη στο σπίτι του, στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας.

Ο άνδρας, ο Ματίας Ντ., φέρεται να παρείχε επιμελητειακή υποστήριξη στη νεοναζιστική ομάδα NSU, κυρίως δίνοντας το όνομά του για την ενοικίαση δύο διαμερισμάτων.

Άλλοι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, επίσης ως ύποπτοι για την παροχή υποστήριξης στις δραστηριότητες της οργάνωσης. Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται σήμερα στην ηλεκτρονική του έκδοση στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου, μιας γυναίκας, που ήταν στο στόχαστρο των αρχών, σύλληψη που ανεβάζει στους επτά το συνολικό αριθμό των υπόπτων.

Η ύπαρξη της NSU ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα. Αποτελείτο από τρία ενεργά μέλη, δύο άνδρες οι οποίοι πέθαναν στη συνέχεια και μια γυναίκα που σήμερα κρατείται. Διέπραξε από το 2000 έως το 2006 τουλάχιστον δέκα δολοφονίες σε ολόκληρη τη χώρα, εννέα από τις οποίες ξένης καταγωγής καταστηματαρχών, κυρίως Τούρκων.