Στο 51,29% έφτασε το ποσοστό αποχής στον χθεσινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, που ανέδειξε μεγάλο νικητή το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν «Republique en Marche», το οποίο συγκέντρωσε 32,32%.

«Είναι μια αποτυχία των εκλογών, είναι μια αποτυχία που δυστυχώς επαναλαμβάνεται (…) πιστεύω ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη», τόνισε ο ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής προεδρίας Κριστόφ Καστανέρ μιλώντας για την αποχή στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, του προέδρου, του πρωθυπουργού να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις εκλογές», πρόσθεσε.

«Πριν καν την αποχή, υπάρχει το γεγονός ότι εκείνες και εκείνοι που εξέλεξαν τον Εμανουέλ Μακρόν, δεν τον επέλεξαν από τον πρώτο γύρο (…) και άρα πρέπει να απευθυνθούμε σε εκείνους, σε αυτές τις γυναίκες και τους άνδρες που εξέφρασαν μια ψήφο οργής και οι οποίοι πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας.

Ο Καστανέρ ζήτησε μάλιστα «μια κυβέρνηση που θα απαντά στα προβλήματα της καθημερινότητας». «Χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις (…) που θα αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων» είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όταν ρωτήθηκε πώς αντέδρασε ο Μακρόν στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών, ο Καστανέρ απάντησε ότι «ήταν ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος έχει ξεκινήσει τη δουλειά για να προετοιμάσει τη συνέχεια».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.