Για δύο χρόνια θα μείνει στη φυλακή στην Αυστραλία η ομογενής Φούλα Πανταζή, η οποία βοήθησε τον υπόδικο βαρόνο ναρκωτικών Τόνι Μόκμπελ να δραπετεύσει από τη χώρα και να διαφύγει στην Ελλάδα.

Η 60χρονη καθαρίστρια και μητέρα έξι παιδιών κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τον Μόκμπελ να δραπετεύσει στην Ελλάδα σε μια επιχείρηση που θυμίζει περιπετειώδη ταινία του Χόλιγουντ και κόστισε πάνω ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η κ. Πανταζή είχε βοηθήσει τον Μόκμπελ να βρει σπίτι στη Γλυφάδα και χρησιμοποιούσε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς στη χώρα μας για να διοχετεύονται χρήματα στο βαρόνο των ναρκωτικών από τους συνεργάτες του στην Αυστραλία.

Η 60χρονη ομολόγησε την ενοχή της δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε πως οι πράξεις της ήταν παράνομες. Τον Μόκμπελ βοήθησαν ακόμα να δραπετεύσει ο σύζυγος της Φ. Πανταζή, Βύρων Πανταζής, η αδελφή της ‘Αντζελα Νισύριου και η κόρη της Υβόννη Γουάρφ, οι οποίοι έχουν επίσης καταδικαστεί.

Ο δικηγόρος της ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με αναστολή, αλλά ο δικαστής παρατήρησε ότι η κατηγορουμένη αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές και καθυστέρησε ιδιαίτερα να ομολογήσει την ενοχή της.

Στο δικαστήριο υποστηρίχθηκε ότι το ζεύγος Πανταζή βοήθησε ώστε να αγοραστεί ένα σκάφος, το Edwena, με το οποίο διέφυγε ο Μόκμπελ από το Φριμάντλ και έφτασε στην Ελλάδα.

Ο Τόνι Μόκμπελ ήταν κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων όταν δραπέτευσε από την Αυστραλία. Τελικά, εντοπίστηκε στην Ελλάδα, συνελήφθη, εκδόθηκε στην Αυστραλία και σήμερα εκτίει πολυετή κάθειρξη.