«Είναι αυτή η πιο τέλεια ιστορία αγάπης;» αναρωτιέται στον τίτλο του το BBC ρίχνοντας… το μπαλάκι στους αναγνώστες να αποφασίσουν.

«Στη μεσαιωνική παλιά πόλη του Neuchâtel, στην Ελβετία, έπινα την μπύρα μου κάτω από τον ήλιο, όταν πίσω από μένα κάθισε μια νεαρή γυναίκα. Είχε ασυνήθιστα μπλε μάτια όπως τα αστραφτερά πετράδια και μακρά μαύρα μαλλιά που έπεφταν κυματιστά στους ώμους της…» γράφει στο βρετανικό μέσο ο Bill Harby.

«Ήταν Ιούνιος του 1975 και έκανα πεζοπορία σε Ελβετία και Γαλλία… Τελικά κατάφερα και της μίλησα. Η Maïf, ήταν 19 ετών και προσφέρθηκε να με ξεναγήσει  στην πόλη της για τις επόμενες δυο ημέρες. Αυτά τα δυο 24ωρα, δε φιληθήκαμε… Το αγόρι της ήταν στον Καναδά και θα πήγαινε να τον συναντήσει και να σπουδάσει Αγγλική φιλολογία. Ήμουν πολύ ντροπαλός για να της πω πώς ένοιωθα.

Έφτασε η ημέρα που θα επέστρεφα στις ΗΠΑ. Τελικά, τη φίλησα για αντίο, αλλά μόνο στο μάγουλο… Τον Σεπτέμβριο, εγώ ζούσα στο Σικάγο και ακολουθούσα τις σπουδές μου και η Maïf σπούδαζε στο πανεπιστήμιο στο Οντάριο. Αλληλογραφήσαμε για λίγο… αλλά χαθήκαμε.. Χάσαμε επαφή για 32χρόνια… Ταξίδεψα σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και εγκαταστάθηκα στη Χαβάη όπου κάποτε είχε ζήσει η οικογένειά μου. Περιστασιακά, από τη σκέψη μου περνούσε η Maïf» γράφει και συνεχίζει:

«Χάρη στο ίντερνετ, καταφέραμε και βρήκαμε ο ένας τον άλλο- την έψαξα στο LinkedIn και ορίστε, ξαφνικά αρχίσαμε την επικοινωνία. Ξεκινήσαμε να μιλάμε μέσω Skype… και οι δυο είχαμε πάρει διαζύγιο, εκείνη είχε τρία παιδιά – εγώ κανένα-, μόλις είχε χωρίσει από έναν μακροχρόνιο δεσμό, και στους δυο μας άρεσε ο Λέοναρντ Κοέν, ο Τομ Γουέιτς… Έπρεπε να τα πούμε από κοντά. Με επισκέφτηκε στη Χαβάη και εγώ στη Γενεύη… Βρήκε ο ένας τον άλλο έπειτα από 32 χρόνια, άρεσε ο ένας στον άλλο και αρχίσαμε να ερωτευόμαστε. Συμφωνήσαμε πως πιθανότατα θα τα είχαμε κάνει θάλασσα αν κάναμε εμπλακεί ερωτικά τότε που συναντηθήκαμε».

«Είμαστε παντρεμένοι εδώ και επτά χρόνια και ζούμε σε μια φάρμα στο Neuchâtel. Πριν από έξι χρόνια, λάβαμε στο ταχυδρομείο ένα φάκελο από έναν αγαπημένο μου φίλο από το Οχάιο. Μέσα στο φάκελο, ήταν μια καρτ ποστάλ μέσα σε μια κορνίζα – μια τουριστική φωτογραφία του Montreux που είχαν στείλει στον φίλο μου το ’75 και του έγραφα για τη γνωριμία μου με την Maïf: … 19 ετών, μια ομορφιά με την οποία πέρασα 3 υπέροχες ημέρες στην Neuchâtel και αν δεν είχα φύγει, το ξέρω ότι θα την είχα ερωτευτεί…» καταλήγει.