Έκκληση σε οποιονδήποτε αυτόπτη μάρτυρα που έχει γνώση και μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση νέων στοιχείων για την υπόθεση της συμμορίας των νεοναζί που κατηγορείται για μια σειρά φόνων στη Γερμανία, απηύθυνε η γερμανική αστυνομία.

«Κάθε πληροφορία είναι για εμάς σημαντική» δήλωσε ο Γιόργκ Ζίρκε, επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καρλσρούη, προσθέτοντας ότι 420 ερευνητές συμμετέχουν στις έρευνες.

«Οποιαδήποτε πληροφορία για το πού θα μπορούσαν να βρίσκονται ειδικά κατά την κρίσιμη περίοδο, είναι προφανώς ύψιστης σημασίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», σημείωσε ο κ. Ζίρκε, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν «ακόμη πολλά σκοτεινά σημεία».

Η σύλληψη του Ραλφ Βολέμπεν, πρώην ανώτατου στελέχους του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος της Γερμανίας (NPD) αυξάνει τις πιθανότητες να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα.

«Αν οι εναντίον του κατηγορίες μπορούν να αποδειχθούν στο δικαστήριο, οι πιθανότητες να τεθεί εκτός νόμου το NPD αυξάνονται σημαντικά», δήλωσε ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών της Άγγελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ.

Από την πλευρά του ο κ. Ζίρκε, δήλωσε ότι είναι «πεπεισμένος πως θα βρεθούν περαιτέρω σχέσεις» των νεοναζί με το NPD.