Τουλάχιστον 29 μαθητές και μαθήτριες ενός δημοτικού σχολείου, δύο δάσκαλοι και ο οδηγός ενός μίνιμπας σκοτώθηκαν σήμερα στην Τανζανία όταν το όχημά τους ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ένα ποτάμι στη βόρεια Τανζανία, σύμφωνα με την αστυνομία και τον διευθυντή του σχολείου.

«Το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ το λεωφορείο κατέβαινε έναν απότομο λόφο υπό βροχή», δήλωσε ο διοικητής της περιφερειακής αστυνομίας της Αρούσα, Τσαρλς Μκούμπο.

«Διερευνούμε το συμβάν για να προσδιορίσουμε αν προκλήθηκε από μηχανική βλάβη ή από ανθρώπινο λάθος του οδηγού».

Τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, που σημειώθηκε γύρω στις 9:30 π.μ. στην πόλη Καράτου, ήταν μαθητές της έβδομης τάξης, ηλικίας 12 και 13 ετών, του δημοτικού σχολείου Λάκι Βίνσεντ που είχαν ξεκινήσει για να επισκεφθούν ένα άλλο σχολείο, είπε ο Μκούμπο όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Χάσαμε 29 παιδιά και δύο μέλη του προσωπικού μας και σκοτώθηκε επίσης ο οδηγός», δήλωσε ο Ίνοσεντ Μούσι, διευθυντής του σχολείου.

Οι μαθητές που σκοτώθηκαν είναι 12 αγόρια και 17 κορίτσια, διευκρίνισε.

Πολλά άλλα παιδιά τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο πρόεδρος Τζον Μαγκουφούλι χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του το δυστύχημα «εθνική τραγωδία».

Το οδικό δίκτυο της Τανζανίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην ανατολική Αφρική, είναι επικίνδυνο, ωστόσο τα λεωφορεία παραμένουν το κύριο δημόσιο μεταφορικό μέσο μεταξύ των πόλεων.

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα μεταξύ των ετών 2014 και 2016, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.