Το photoshop σου δίνει τη δυνατότητα να… μεγαλουργήσεις αλλά όσο εύκολα σε ανεβάζει τόσο εύκολα σε ρίχνει και στα τάρταρα! Σε αυτή την τελευταία κατηγορία προστέθηκε εσχάτως και το πολεμικό ναυτικό της Κίνας το οποίο πήγε για… μαλλί και βγήκε κουρεμένο.

Η επίμαχη εικόνα εμφανίστηκε στους επίσημους λογαριασμούς του υπουργείου στο Weibo (το «κινεζικό Twitter») και το WeChat (εφαρμογή instant messaging για smartphone) στις 23 Απριλίου.

ασφδασδφ

Κεντρικό ρόλο στη φωτογραφία έχει ήταν το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning, μαζί με μαχητικά αεροσκάφη, δύο άλλα πολεμικά πλοία και κάποιες φιγούρες υποβρυχίων.

Το ιντερνετ, ωστόσο, είναι σαν τον… ήλιο. «Ουδέν κρυπτόν»! Τα δύο πολεμικά πλοία  ήταν… αμερικανικά (κλάσης San Antonio), ενώ το μαχητικό που φαίνεται να απονηώνεται από το αεροπλανοφόρο είναι ένα ρωσικό MiG-35. Ττα υπόλοιπα μαχητικά που πετούν από πάνω, είναι J-10- ένας τύπος που είναι κινεζικός μεν, δεν είναι αεροσκάφος που χρησιμοποιείται από αεροπλανοφόρα δε.

Όλα αυτά ανάγκασαν τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Κίνας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να παραδεχθεί πως έγινε λάθος, ενώ ευχαρίστησε το κοινό για τον… προβληματισμό και την κριτική του.

TAGS