Οι κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η κυπριακή οικονομία και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης, βρέθηκαν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συγκρατημένα αισιόδοξος σε σχέση με τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

«Υπάρχει σύγκλιση απόψεων επί των μέτρων που πρόσφατα παρουσίασα», είπε ο κ. Καζαμίας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις οι οποίες λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο από πλευράς ΔΗΣΥ αλλά και άλλων πολιτικών παρατάξεων και κοινωνικών συνόλων.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου που θα παρουσιάσει τον κρατικό προϋπολογισμό στην Βουλή και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου που θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, «όλα αυτά θα είναι ρυθμισμένα για να στείλουμε τα σωστά μηνύματα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπάρχει διάθεση για εθνική συνεννόηση στο θέμα των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης. «Υπάρχουν θέματα επί των οποίων υπάρχουν συγκλίσεις, αλλά και θέματα επί των οποίων υπάρχουν αποκλίσεις» είπε ο κ. Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι αυτό που μετρά είναι η Κύπρος.