Είκοσι ένας στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, με στόχο την απομάκρυνση οδοφραγμάτων στην περιοχή Ντούντιν Κρς, στο βόρειο Κόσοβο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Ούβε Νοβίτσκι.

Ο κ. Νοβίτσκι, σύμφωνα με σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι η επιχείρηση της KFOR στο Ντούντιν Κρς, στο βόρειο Κόσοβο, ήταν πλήρως εναρμονισμένη με τις αρμοδιότητες της ειρηνευτικής δύναμης και στόχευε στη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας. Οι στρατιώτες της KFOR προσπάθησαν να απομακρύνουν οδόφραγμα που έστησαν στην περιοχή Σέρβοι του Κοσόβου.

Στοιχεία για τον αριθμό των Σέρβων που τραυματίστηκαν δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά πολλοί πολίτες ζήτησαν ιατρική βοήθεια, καθώς οι στρατιώτες της KFOR έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους Σέρβους.

Ο πρόεδρος του δήμου Ζβέτσαν Ντράγκισα Μίλοβιτς κατηγόρησε την KFOR ότι δεν σέβεται τη συμφωνία με τους Σέρβους του Κοσόβου. «Αυτό που συμφωνήσαμε με το διοικητή της KFOR δεν τηρήθηκε. Δεν ήταν ανάγκη να προχωρήσουν σε βίαιη απομάκρυνση του οδοφράγματος, καθώς μπορούσαν να περάσουν ελεύθερα», είπε ο κ. Μίλοβιτς και υποστήριξε ότι ήταν μία ακόμη πρόκληση.