Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Believer» του CNN, Ρεζά Ασλάν, βρέθηκε στην Ινδία για να παρουσιάσει την ινδουιστική σέκτα των Aghori. Σε ένα στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ, ο Ασλάν φαίνεται να τρώει μαγειρεμένο εγκεφαλικό ιστό στη διάρκεια τελετουργικού.

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε το σύνολο του επεισοδίου σε Ινδουιστές της Αμερικής και όχι μόνο. Η μόνη Ινδουίστρια στο αμερικανικό Κογκρέσο, Τάλσι Γκάμπαρτ ανέφερε: «Είμαι πολύ ανήσυχη που το CNN χρησιμοποιεί τη δύναμη και την επιρροή του για να ενισχύσει στους ανθρώπους την καχυποψία και τον φόβο για τον Ινδουισμό».

Ένας πολιτικός από τη Χαβάη, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι «προφανώς ο Ασλάν προσπαθεί να βρει παράλογους και εντυπωσιακούς τρόπους για να απεικονίσει τον Ινδουισμό».

Η παρουσία του δημοσιογράφου ωστόσο δεν έμεινε μόνο στον ανθρώπινο εγκέφαλο αλλά προχώρησε και άλλο. Ήπιε αλκοολούχο ποτό μέσα από ένα ανθρώπινο κρανίο ενώ κάποια στιγμή πήγε να τσακωθεί με τον αρχηγό των Aghori, ο οποίος του φώναξε: «Θα σας κόψω το κεφάλι εάν συνεχίσετε να μιλάτε τόσο πολύ».

Δείτε το απόσπασμα που δημοσίευσε η Daily Mail…