Στη δέσμευση ότι θα καταβάλει όλες τις προσπάθειες για να επιταχυνθεί η εφαρμογή της συμφιλίωσης με τη Χαμάς προχώρησε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Η προβλεπόμενη συνάντηση που θα έχει με τον επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ θα γίνει «στις 23 αυτού του μήνα στο Κάιρο», διευκρίνισε ο Αμπάς σε ομιλία του στη Ραμάλα.

«Για να επιταχυνθεί η εφαρμογή της συμφιλίωσης, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειες για να επισπευσθεί η επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν, πρωτίστως οι προεδρικές και οι βουλευτικές εκλογές και αυτές για το παλαιστινιακό εθνικό συμβούλιο, και ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ανεξάρτητων για να διοργανώσει τις εκλογές και την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας», σημείωσε.

Και συνέχισε: «Όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες, δεν θα απαρνηθούμε το δικαίωμά μας να ενταχθούμε στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος μέλος» προσέθεσε ο Αμπάς, σημειώνοντας ότι γίνονται διαβουλεύσεις με την παλαιστινιακή ηγεσία και τις αραβικές χώρες πάνω στο θέμα αυτό.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια παλαιστινιακή απόφαση και μία και μοναδική παλαιστινιακή φωνή για να γυρίσουμε τη μαύρη σελίδα του διχασμού» κατέληξε ο Αμπάς.