Κίνδυνος για πυρηνική σύρραξη στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις Τσάβες, θα κινδυνεύσει όλος ο πλανήτης


ΚΟΣΜΟΣ
8:38
15/11/2011
Κίνδυνος για πυρηνική σύρραξη στη Μέση Ανατολή
loading

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προειδοποίησε χθες κατά του κινδύνου ενός «πυρηνικού πολέμου» στη Μέση Ανατολή, ο οποίος θα απειλούσε το μέλλον του πλανήτη, λόγω των εντάσεων ανάμεσα στο Ιράν και τους Δυτικούς για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου, ο οποίος μπορεί να σημάνει το τέλος του κόσμου», τόνισε ο Τσάβες, σύμμαχος του Ιράν.

«Οι πρώτοι που ευθύνονται για τον κίνδυνο αυτόν είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της, ανάμεσά τους και το Ισραήλ, που έχουν στην κατοχή τους πολλές ατομικές βόμβες», πρόσθεσε.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ασκούν πιέσεις στο Ιράν από την περασμένη εβδομάδα που δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας, στην οποία εκφράζονται έντονες υποψίες ότι το Ιράν έχει εργαστεί για την ανάπτυξη ατομικού όπλου.

Το Ιράν απέρριψε τις κατηγορίες της ΙΑΕΑ, η έκθεση της οποίας δημοσιοποιήθηκε σε μια περίοδο που οι Ισραηλινοί απειλούν για προληπτική επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει