Το Ισραήλ επιταχύνει την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων στα πολιτικά αεροσκάφη της χώρας, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιθέσεων από εξτρεμιστές, που έχουν πάρει όπλα λεηλατημένο οπλοστάσιο της Λιβύης.

Τα αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρίας El Al και άλλων δύο εγχώριων αερομεταφορέων εξοπλίζονται με το σύστημα C-Music,  το οποίο κατασκευάζεται στο Ισραήλ και χρησιμοποιεί λέιζερ για να «τυφλώνει» πυραύλους που αναζητούν στόχους που εκπέμπουν θερμότητα. Η πλειοψηφία των αεροσκαφών σχεδιάζεται να έχει εξοπλιστεί με το σύστημα ως το 2013.

Οι αρχές του Ισραήλ είχαν αρχίσει να εγκαθιστούν άλλο ένα σύστημα, που ονομάζεται «Flight Guard», σε αεροσκάφη της El Al μετά το 2002, όταν η αλ Κάιντα φέρεται να είχε αποπειραθεί να καταρρίψει ένα αεροσκάφος γεμάτο Ισραηλινούς τουρίστες στην Κένυα.

Όμως η χρήση φωτοβολίδων για την παραπλάνηση των αντιαεροπορικών πυραύλων προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων και οι Ισραηλινοί στράφηκαν στο σύστημα C-Music, το οποίο παράγει η εταιρία Elbit Systems Ltd.